methartenziel.be

Qi massage met jongeren

Agenda

Datums van de sessies.
Kijk hier wanneer er een volgende sessie is.

lees meer...

Nieuwsbrief

Alle nieuwtjes.
Kan je hier vinden ...

lees meer...

Qi massage.

Qi is het centrale principe in de oosterse visie op gezondheid en welzijn. Men ziet Qi als de essentiële kracht die leven schenkt (levenskracht) en waarvan de mentale, fysieke en spirituele gezondheid afhangt. Wanneer er zich blokkades in het energetisch systeem voordoen, kan dit de gezondheid en het welzijn beïnvloeden. Tijdens een Qi massage worden de gewrichten zorgzaam open gedraaid om de energieblokkades los te maken. De energie die zich in de botten bevindt speelt een belangrijke rol bij deze techniek. Wanneer deze energie gestimuleerd wordt kan ze door de open gewrichten heen opgeslagen energie weer vrij maken. Van daar uit kan men tevens spanning en blokkades in de organen, de spieren, de meridianen en de emotionele velden ontladen. De ontspanning uit zich in de organen, in de spieren en het bindweefsel, een diepere ademhaling, een sterkere stroming en doorbloeding in het lichaam.

De qi massage wordt aangeboden in individuele sessies en ondersteunt genezingsprocessen. Allerlei klachten die ontstaan tengevolge van vastgelopen situaties zowel fysiek, emotioneel als mentaal kunnen in aanmerking komen voor een behandeling.

Het aanleren van Qi massage gebeurt in groepslessen. Qi massage is zowel toepasbaar op het eigen lichaam, als op het lichaam van een ander persoon. Het pakket wordt aangeboden in vijf delen. In het basispakket werkt men enkel op de botten om daar energie tot stroming te brengen. In een tweede pakket gebruikt men de energie van de botten om de organen die in de buurt liggen mee te activeren en in een derde pakket wordt de energie van de botten gekoppeld aan die van de meridianen. Het vierde pakket legt verbanden tussen stroming door wervels en emoties. Het vijfde pakket legt de link van de botten naar de spieren via de pezen.
De groeplessen Qi massage kunnen door iedereen die dat wenst worden gevolgd. Voorkennis is niet nodig. Zowel personen die aan het herstel van hun gezondheid willen werken als zij die iemand in hun omgeving daarbij willen steunen, kunnen de techniek aanleren.


Werken met qi massage op de organen vanuit de energie in onze botstructuur:

Een praktische cursus voor iedereen die zichzelf en anderen wil verder helpen.
Gedurende 6 avonden leren we met de QI MASSAGE de organen in het lichaam stimuleren, ontlasten, ontspannen en in een beter evenwicht brengen.
Hierbij vertrekken we steeds vanuit de energie die de botstructuur bevat. Door een zachte techniek worden de gewrichten open gemaakt zodat de energie uit de botten vrij komt. Die kan worden aangeboden aan de organen via het leggen van bepaalde verbindingen.
Alle contacten gebeuren op de kleding en het oefenen doen we op elkaar. Geen voorkennis vereist.
Medisch advies blijft noodzakelijk bij gezondheidsproblemen.

Data: 12 – 19 – 26 maart en 2 - 23 en 30 april 2019 telkens van 19u30 tot 22u
Locatie: lesruimte Synergeia, Kapelstraat 52A Pellenberg.
Lesbijdrage: 250 euro, syllabus inbegrepen. Gelieve voor 1 maart het voorschot van 100 euro te storten op BE20 775-5919 848-56. Bij aanvang van de eerste les wordt het saldo betaald.
Lesgever: Huget Van Hassel

Qi massage organen

Download de flyer qi massage op de organen


© Webmaster: Paul, 2011. home | Contact

Van Harte ©