methartenziel.be

Qi massage met jongeren

Agenda

Datums van de sessies.
Kijk hier wanneer er een volgende sessie is.

lees meer...

Nieuwsbrief

Alle nieuwtjes.
Kan je hier vinden ...

lees meer...

Qi massage.

Qi is het centrale principe in de oosterse visie op gezondheid en welzijn. Men ziet Qi als de essentiële kracht die leven schenkt (levenskracht) en waarvan de mentale, fysieke en spirituele gezondheid afhangt. Wanneer er zich blokkades in het energetisch systeem voordoen, kan dit de gezondheid en het welzijn beïnvloeden. Tijdens een Qi massage worden de gewrichten zorgzaam open gedraaid om de energieblokkades los te maken. De energie die zich in de botten bevindt speelt een belangrijke rol bij deze techniek. Wanneer deze energie gestimuleerd wordt kan ze door de open gewrichten heen opgeslagen energie weer vrij maken. Van daar uit kan men tevens spanning en blokkades in de organen, de spieren, de meridianen en de emotionele velden ontladen. De ontspanning uit zich in de organen, in de spieren en het bindweefsel, een diepere ademhaling, een sterkere stroming en doorbloeding in het lichaam.

De qi massage wordt aangeboden in individuele sessies en ondersteunt genezingsprocessen. Allerlei klachten die ontstaan tengevolge van vastgelopen situaties zowel fysiek, emotioneel als mentaal kunnen in aanmerking komen voor een behandeling.

Het aanleren van Qi massage gebeurt in groepslessen. Qi massage is zowel toepasbaar op het eigen lichaam, als op het lichaam van een ander persoon. Het pakket wordt aangeboden in vijf delen. In het basispakket werkt men enkel op de botten om daar energie tot stroming te brengen. In een tweede pakket gebruikt men de energie van de botten om de organen die in de buurt liggen mee te activeren en in een derde pakket wordt de energie van de botten gekoppeld aan die van de meridianen. Het vierde pakket legt verbanden tussen stroming door wervels en emoties. Het vijfde pakket legt de link van de botten naar de spieren via de pezen.
De groeplessen Qi massage kunnen door iedereen die dat wenst worden gevolgd. Voorkennis is niet nodig. Zowel personen die aan het herstel van hun gezondheid willen werken als zij die iemand in hun omgeving daarbij willen steunen, kunnen de techniek aanleren.


Beste Qi lovers, deelnemers aan de cursus Qi massage,
Gepeesd en gespierd,

Ik hoop vooral dat jullie het goed stellen en dat het ook met jullie dierbaren goed gaat.

Het is wel effe vreemd aan ’t worden… Na zoveel jaar samen werken en oefenen met al die fantastische mensen die zich verdiepen in het energetisch gegeven in en rond het menselijk wezen.

Waar is iedereen? Alleen is maar alleen, ook al zijn de maatregelen absoluut terecht genomen. Daar niet van.
Ik VOEL ALLEEN maar dat het zoveel meer is als we samen zijn en oefenen en onze energieën verbonden worden.

De versoepeling van de maatregelen liggen op de loer, we wachten af wat de specialisten en politici in elkaar boksen.

Onze cursus is begin maart van start gegaan met veel ‘goesting’. Mss gingen jullie intussen ‘op de tast’ aan het experimenteren met de syllabus.
Als we weer live kunnen samen komen doe ik een aantal voorstellen.

Verder wens ik jullie het beste toe, geniet indien mogelijk van een afgeslankte agenda, een stukje natuur en een heerlijke maaltijd, een inspirerende tekst of boeiend verhaal, iets wat je nog nooit eerder deed: haren knippen, kleuren mss,…

Boom     mee vliegen met een vogel, …

 

Mijn wens is dat ik met jullie ten gepaste tijde op een veilige wijze weer aan de slag kan.
Alle liefs,
Huget


Huget Van Hassel
Tai Chi en Qi bezieler en docent
www.methartenziel.be
Therapeutisch medewerker
www.synergeia.be

Take a While, give a smile

 

 

QI en QI MASSAGE OP SPIEREN EN PEZEN

10- 17- 24 en 31 maart 2020, 21 en 28 april 2020 van 19u30 tot 22 u

Een praktische cursus voor iedereen die zichzelf en anderen wil verder helpen.
Rug

Hierbij vertrekken we steeds vanuit de energie die de botstructuur bevat. Door een zachte techniek worden de gewrichten open gemaakt zodat de energie uit de botten vrij komt. Die energie wordt aangeboden aan de organen en emotionele velden via het leggen van bepaalde verbindingen op het lichaam en het neutraliseren van energie in meridianen.

De relatie tussen spanning in het leven en spanning in het lichaam is gekend. De gevolgen hiervan zijn niet echt comfortabel. Er is trouwens een verband tussen de verschillende systemen in het lichaam en wat ze aan informatie opslaan. Pijn, verdriet, angst, stress, frustratie,… Onze spieren ‘bundelen’ deze spanningen. 

In de cursus gaan we dieper in op het ontspannen van de spieren en het meer veerkrachtig maken van de pezen met behulp van de botenergie. Al snel resulteert dit in diep los laten van spanning, ook in de organen en de emoties.

Alle contacten gebeuren op de kleding en het oefenen doen we op elkaar. Geen voorkennis vereist. Medisch advies blijft noodzakelijk bij gezondheidsproblemen.

Docent: Huget Van Hassel, therapeutisch medewerker Synergeia

Bijdrage: 250 euro met syllabus. Gelieve voor een vlotte organisatie voor 25 feb een voorschot van 100 euro te storten op BE20 775-5919848-56 en een seintje te geven via huget@methartenziel.be — 016/449.526. Het resterend saldo wordt bij aanvang van de reeks betaald.
Locatie: Synergeia Kapelstraat 52 A Pellenberg

Download hier de Qi en Qi massage flyer

© Webmaster: Paul, 2011. home | Contact

Van Harte ©